SEA VIEW VILLA

On a quiet residential street, in an inner-city neighborhood, the Sea View Villa project provides a family home for a young couple and their children. Starting with a landscaped entry, the sequential spaces on arrival flow from formal reception and dining through to less-formal living and garden areas, and have been carefully considered to respect family privacy whilst accommodating guests and visitors. Open plan arrangements at ground floor rotate around a central first floor atrium that brings light into the center of the plan. At first floor, the house provides bedroom accommodation for the family and at lower ground, parking is provided for family cars to short-cut the formal sequence of entry spaces and to allow easy access to functional and family spaces at the rear. Externally, the building volume presents itself as a contemporary interpretation of a formal neoclassical style that uses layering of the external fabric to blend an informal rear garden-facade with a symmetrical and more formal front facade.

photography: Mustafa Zafa

Open Message Board

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest